Als het natuurlijke evenwicht in het lichaam verstoord raakt, ontstaan er klachten of ziekten.
De homeopathische arts gaat op zoek naar de oorzaken van deze verstoring.
 

Homeopathische geneeskunde

Samen met de patiŽnt bekijkt de homeopathische arts de klachten, lichamelijke en geestelijke, in hun samenhang. Dit is een aanvulling op een eventueel door huisarts of specialist gestelde diagnose; zo nodig vindt overleg plaats.
Vervolgens wordt getracht om met homeopathische geneesmiddelen het natuurlijke evenwicht te herstellen. Uit de meer dan duizend geneesmiddelen zoekt de homeopathische arts het middel dat precies bij u past.
Homeopathie kan op elke leeftijd en bij bijna alle ziekten worden toegepast. Als genezing niet mogelijk is, brengt homeopathie vaak verlichting, ook bij ernstige aandoeningen. In het algemeen kunt u medicijnen die door huisarts of specialist zijn voorgeschreven, naast de homeopathische geneesmiddelen blijven gebruiken.

Natuurlijke geneeswijze

Homeopathische geneesmiddelen worden bereid uit natuurlijke producten, met name planten en mineralen. Om de geneeskracht te versterken en de schadelijke werking weg te nemen, worden deze producten sterk verdund en geschud. Een homeopathisch geneesmiddel stimuleert uw eigen herstelvermogen om de ziekte te overwinnen.
Uw lichaam geneest daardoor zichzelf. En omdat u zelf de ziekte overwint, komt u sterker uit de strijd. Uw lichaam heeft een grotere weerstand opgebouwd.

Artsen met kennis van homeopathie

Artsen die lid zijn van de Vereniging van Homeopathische Artsen in Nederland (VHAN) hebben een universitaire medische studie voltooid, en deze aangevuld met een intensieve vervolgopleiding in de homeopathie. De VHAN stelt strenge eisen aan het opleidingsniveau en de na- en bijscholing voor haar leden.
De consulten bij een homeopathische arts worden door vrijwel alle verzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed.